Snö

Det var snö på marken i morse när jag vaknade. Hemskthemskthemskt. Är tvungen att sätta in moppen för vintern nu typ. Så nu måste jag vara utan min kära moppe i ett par månader ;(

Dagen kunde inte ha blivit bättre. Började med 2 timmar drama, som gick ganska bra för oss. Sen hade vi en timme engelska, och på hälsa timmen var jag och skrev modde prov. Hela dagen var det lärare som kom och sa grattis åt mej då vi hade vunnit taitaja. Blev också lite förvånad då finska läraren plötsligt dök upp framför mej och kramade om mej, men glad blev man ju då alla var så glada då vi hade vunnit. Har efter skolan bara varit i stallet en timme, busade lite med hästarna, mockade och sen putsade jag Mamas träns och Zorros sadel. Imorgon ska jag fortsätta att putsa Mamas sadel och Zorros träns, huh! Men det måste ju också göras nångång, så det är lika bra att göra det nu. Väntar nu på att duschen ska bli ledig, ska ikväll till Liinas!

Jag ser inte framemot nästa vecka. Kommer att ha ett föredrag och typ 2 prov? Blir att sitta hemma och plugga då..


en bild av mej och Liina från i somras :)

Taitaja

VI VANN TAITAJA! HELT OTROLIGT :D

Började dagen med att ställa mej till skolan, hann vara ca 20 minuter på matte innan vi stack iväg till Yrkes/Optima. När vi väl var framme så for vi till auditoriet, och då fick vi höra av en man ".. Sursik har ju aldrig vunnit ". Hmpft, han fick nog ta tillbaka det han sa ;) Vi skulle vara på 10 olika uppgifter, och det gick suveränt för mej, Liina och Jan. 
Båt - Där skulle vi knyta nå "båtknutar" eller va dom nu kallas.
Beklädnads - Designa en klänning, och den blev faktiskt ganska fin.
Kock - Skulle laga nå lax med potatis och grönsaker och blanda en drink. 
Konditor - Spritsa nå text på nå "platta".
Bil - Byta ett hjul.
VVS - Såga nå rör och sen laga nån konstig form av det.
El - koppla så att en lampa skulle tändas. Den var svårast, men vi klarade hälften av den uppgiften iallafall.
Bygg - Skulle skruva ihop ett litet "hus". 
 Maskin o. metall - Skulle skruva muttrar på olika skruvar så att dom passade.
Kosmetolog - 2 personer skulle lacka den tredjes naglar. Mina naglar blev snyggt lackade ;)
Efter att vi hade gjort alla 10 uppgifterna så samlades vi i auditoriet. Dom sa vem som kom på tredje plats, och vem som kom på andra plats. Jag tänkte och sa att vi kommer inte på första plats, det är nog nån annan som kommer på den platsen. Ur gubbens mun kommer "Och på första plats .... SURSIK 3 ". Både jag och Liina skrek på samma gång. Vilken härlig känsla, vi hade kämpat så otroligt bra. Som pris fick vi en verktygslåda som innehöll: Mikrofiberduk, svamp, baksporre, ficklampa, måttband, skiftnyckel, kniv och en såg. For sen tillbaka till Sursik, men eftersom vi egentligen skulle ha haft prov så fick vi fara hem redan kl. 2. Denna dag har varit så otroligt bra. Liina & Jan, BRA JOBBAT! Nu e de bara att vänta till November, då sticker vi 3 till Vasa och tävlar där!

   

Ljus

Det snöade idag, uschuschusch! Får ju hoppas att det inte kommer nå snö innan jul och nyår. Det var så härligt den julaftonen då det inte var nå snö.

Jag kom överlevandes hem från skolan iallafall. Geografi, finska, volleyboll och musik så dagen var ju inte så hemsk. Det som var lite värra var att få höra att vi kommer att ha en massa prov nästa vecka + att vi har kanske ett prov imorgon. Beror på om vi hinner ha modde provet imorgon eller inte eftersom vi ska på Taitaja typ hela dagen. Nåja, kommer iallafall att ha ett finska föredrag, ett samhällsprov och ett geografi prov nästa vecka. Hinner vi inte ha modde provet imorgon så blir vi antagligen tvungna att ta det också nästa vecka. Kommer få sitta hemma och plugga hela veckan, och det är nånting som jag INTE ser framemot.

Surprise surprise, jag har lyckats bli förkyld. Hoppas bara att jag inte blir sjuk. Nu ska jag plugga ett varv på modde prov och försöka känna doften av mina nya doftljus som mamma har köpt åt mej. Sen ska jag försöka fixa nå grejjer innan jag kanske sticker iväg till Tobbes.