Västerås 2016

Vi drar en genomgång på vad som hänt under veckan vi var borta i Västerås!

Måndag: Väckning 04:00 och en timme senare befann vi oss på flygfältet i Vasa. Flygresan gick bra och vi kom fram helskinnade till Arlanda varifrån vi sen tog bussen till Västerås.
Vi bodde på hotell Plaza, ett fyrastjärnigt hotell med 25 våningar som var beläget nästan i centrum. Högst upp fanns bastun, men den bekantade jag mej inte desto närmare med under resan. Däremot var vi uppe till Sky baren som fanns på våning 24. Alltså utsikten därifrån, wow! 
Vi slängde snabbt in resväskorna och begav oss vidare till Mälardalens högskola var vi gick i skola under hela veckan. Vi hade en kort introduktion och sen fick vi bekanta oss med simulationsprogrammet som vi skulle använda under veckan. När skoldagen var slut för dagen så sprang vi in till Systembolaget och handlade lite alkohol inför kvällens partajj.
 


  
Bild 1 - Hotellet // Bild 2 - utsikten från vårat hotellrum // Bild 3 - simuleringsprogrammet // Bild 4 - Utsikten från våning 24. 
 

Tisdag: Tidig väckning och iväg för att äta hotellfruktost, MUMS! Sen gick vi iväg till skolan för att bekanta oss med pannanläggningen. Vi gick igenom hur pannan fungerar, start och stopp av anläggningen samt säkerhet. Sen skulle vi gå runt pannanläggningen för att hitta olika tryck-, temperatur- och flödesmätare inför nästa dag när vi skulle skriva ner värden och göra uträkningar. Ett mätprotokoll fixades inför onsdagens körning av pannan innan vi sen fortsatte med att simulera vidare i simuleringsprogrammet. När skoldagen väl var slut så blev det igen att svänga in via Systembolaget för att handla lite alkohol inför kvällen. 
 
 
Onsdag: Samma procedur, tidig väckning och iväg för att käka hotellfrukost innan vi igen begav oss till skolan. Vi var två grupper, ena skulle starta pannanläggningen och min grupp skulle stanna den efter att vi hade kört den och fått våra värden. När pannan väl var igång så gjorde vi tre olika mätningar innan vi sen fick fortsätta dagen med att göra beräkningar.  På kvällen blev det partajj på hotellet innan vi drog ut på en nattklubb var vi dansade och hade det supertrevligt med en del utav klassen. 
 


Torsdag: Väckning efter 3h sömn.. Mådde som man förtjänade. Halva dagen befann vi oss i skolan var vi fortsatte med våra beräkningar som vi gjorde på pannan och resten av dagen var vi på studiebesök till Mälar Energi. Riktigt intressant! På kvällen blev det ett sista partajj för denna resa och vi drog spontant ut på en bar. Innan vi återvände till hotellet försökte vi leta efter nått matställe, men det slutade med att vi i onödan lallade runt i Västerås mitt i natten utan resultat. Allt var stängt och den enda bensinmacken som hade öppet så hittade vi inte.


Vi ingenjörer vet hur man håller alkoholen kall, haha!


Fredag: Väckning igen efter 3h sömn och ett mående som man förtjänade. Checkade ut från hotellet och begav oss iväg till skolan för sista gången. Gjorde klart våra beräkningar och simuleringar innan vi sen på eftermiddagen började våran hemfärd. Flyget var lite försenat, men hem kom vi helskinnade. Tack alla driftare för en fruktansvärt rolig vecka, det här lever vi länge på! 
 

Kommentera här: